Mitt första blogginlägg

Så, då var det alltså dags för första blogginlägget! Vet inte riktigt hur jag ska börja bara (!?) ... :-)... Jag är ju till skrivande stund BloggOskuld liksom ;-) Nåväl, det hela började när jag träffade min Man, Niclas Prytz, den vackra hösten år 2010. Han arbetar bland annat som porträttfotograf, en väldigt beläst och mycket duktig fotograf. Se Hans hemsida här: Niclas Prytz  

Försommaren 2011 så satte Niclas en kamera i handen på mig och jag började under Hans expertis och lärdom så smått att fota. Till en början lite allt möjligt, mest småkryp då jag alltid har facinerats av macrofotografier. En dag så visade Han mig så sagolikt och enastående vackra macrobilder på myror från www.35photo.ru (där jag blivit antagen som medlem *L* ) och jag tänkte för mig själv "Oh, tänk om jag kunde göra något liknande!" och på den vägen är det så att säga.

Jag började då (trots min milda myrskräck) att fota myror. Förträngde att jag kanske skulle få någon myra uppkrypandes på mig, de BITS ju faktiskt!!! En kväll när jag hade varit ute och "jagat" myror, så stannade jag till vid en blomkruka utanför porten. Undertill blommornas blad och stjälk, fick jag syn på små, pyttesmå svartmyror och "deras" bladlöss som de pysslade om. Jag satt säkert där i två timmar och fotade dessa små varelser till grannarnas förbryllande förundran (bilder från denna session kommer i ett inlägg inom kort). Efter den kvällen blev det myror som dominerade och fortfarande dominerar mitt fotograferande. Mer om varför jag just fastnat för myror kan Ni läsa mer om under fliken "About my pictures".

Bilden Ni ser i detta inlägg är min allra senaste bid jag gjort i ordning, nämligen "King of the Hill", eller "Herren på täppan!" på svenska. Den gillar jag extra mycket för den låga kameravinkeln och att den verkligen ser ut att säga "Just bring it on!".

/Helena

Kommentera gärna:

Senaste inlägg

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln