Ajabaja! Inte bitas!

Ikväll så jag lägger upp en bild  på "Treatment ants". En av mina absoluta egna favoriter! :-) Jag gillar denna bild extra mycket på grund av det som sker i bilden. Betraktar man bilden närmare så ser man tydligt hur de tre myrorna samspelar med varandra. Två myror putsar en tredje. Den "tredje" putsade myran står där som en liten Kung och bara tar emot. Men samtidigt så tycks det ligga något annat i luften... Som att "Kungen" kanske är oberäknerlig?! För betraktar man bilden mer ingående så ser man tydligt hur de två "putsarmyrorna" håller var sin "tass" över käkarna på den myra som blir pustad!... Som om de säger "Ajabaja! Inte bitas!"

Varför gör de så? Är det något som de alltid gör? Hm... Jag tvivlar att jag någonsin kommer att få svar på dessa undringar!?! Men man vet ju aldrig! :-) Finns det någon "myrexpert" som kan berätta mer ingående om vad som sker och varför så känn Dig/Er välkomna att höra av Er! För det vore mycket, mycket intressant att veta varför, varför de andra två myrorna håller "tassarna" just så som de gör i denna bild, det kan ju omöjligtvis vara en slump! Eller?!

Önskar en trevlig kväll och på återhörande!
//Helena

Kommentera gärna:

Senaste inlägg

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln