Vårmyra

Här kommer min senaste bild jag har gjort i ordning nu i helgen som var. Det är årets första vårmyra som  jag har funnit. Jag byggde upp en lite "minvärld" hemmavid. Tog en flat svart sten där jag satte en barkbit på, dekorerade runt omkring med torkade höstlöv, bakom skymtar utblommade tistelblommor.

Tyvärr har jag ej sett någon hästmyra omkringkrypandes än, vilka är mina favoriter, mestadels på grund av att de är mycket större (likamed mindre svårt att fota) men främst för att jag tycker att de är mycket "snyggare"!  ;-)

Hästmyrorna är större och har klarare, distinktare färger. Skogsmyror/stackmyror, de är mindre, färgerna går i orange och dassigt svart liksom.... Hästmyrorna, de är närmast klarröda och kolsvarta.

Jag har dock några guldkorn på några skogsmyror som kommer inom kort! :-)

Tills dess hästmyrorna vaknar så arbetar jag vidare med mina skogsmyrebilder och har dessutom fler bilder att redigera åt azote... Vidare så står jag inför en flytt till Stockholm till Juni/Juli med allt utav det innebär  så inga problem här i att fylla upp fritiden med liksom ;-)

På återhörande
/Helena

Kommentera gärna:

  • Christina • 29 mars 2012 22:47:19
    Hej!
    Jag letade efter info makroobjektiv när jag stötte på dina helt underbara bilder på myrorna. De är bara så fina och vackra och jag har tittat och tittat på dem i kväll.
    Hälsningar Christina

Senaste inlägg

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln