The philosophizing ant

"The philosophizing ant" är den bild som är mest populär på de sidor som är jag är medlem på. Jag gillar denna myrbild själv väldigt mycket då det är en ganska så udda "myrbild" som står ut bland övriga.

Då jag betraktade denna  bild för första gången, så såg jag en liten myra sitta stilla, alldeles ensam och "filosofera", därav titeln. Det är extrem sällan en myra stannar upp vill jag lova!!! De irrar mest omkring, helt planslöst och oberäknerligt, som yra höns på extacy liksom ;-) Så att lyckas fånga en myra i stillhet känns riktigt speciellt.

Myran på bilden är en röd skogsmyra, med det latinska namnet "Formica rufa".

Dessvärre, så kan jag inte stoltsera med några nya bilder på hästmyrorna som jag fångade härom helgen... Jag står ju inför en flytt till storstaden inom en månad... Så tyvärr, har jag ej haft tid/möjlighet än att  fota dem än som jag hade tänkt mig :-(

Men jag hoppas på att hinna fixa det nu i veckan :-) så om allt faller väl ut så kommer jag kunna publicera nya bilder till slutet av veckan som kommer!

Lägger ut min populäraste bild så länge och känn Er välkomna att höra av Er om vad Ni tycker om min lilla filosof!

Allt gott!
/Helena

Kommentera gärna:

Senaste inlägg

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln