Lasius flavus

Nu var det dags för en ny liten myrart-`Lasius flavus` på latin eller "Gul tuvmyra" som den kallas på svenska. Jag fann dem häromdagen när jag skulle flytta på en sten i trädgården. När jag vänt på stenen så kryllade det bokstavligen av små gula "pissmyror" (som jag kallar dem), där stenen hade legat. De är de "läskigaste" av myror jag vet, (!) så jag backade genast några steg för jag avskyr dem verkligen, men samtidigt så blev jag ju så nyfiken på att fota dem :-) så jag la tillbaka stenen och hämtade kameran och passade på att fotografera dem lite.

I inlägget här kan ni se en av bilderna som jag fick. Jag vill lova att det var med andan i halsen som jag låg på gräsmattan och fotade dessa små elaka myror, men vad gör man inte i jakten på en bra bild!? ;-)

Annars så är det bara lugna puckar här just nu. Har blivit en hel del fotande då min Man har införskaffat ett nytt makroobjektiv (Canon EF 100mm f/2,8L IS USM). Jag har en redan en mängd bilder i datorn att gå igenom nu, så några sysselsättningsproblem finns inte :-)

Allt gott tills vidare!
/Helena

Kommentera gärna:

Senaste inlägg

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln