1000 Exponeringar

Ja, så många exponeringar krävdes det för att få till denna bild! Lite envishet måste jag allt besitta ;-)

Bilden har titeln "Yellow Crown" och är min senaste bild från helgen. Jag blandade vatten och mjölk med karamellfärg i olika färger för denna bild.

Det finns ju otroligt vackra droppbilder på Internet att beskåda, men huga vad svårt det är få till något liknande ens... Läste att det finns en maskin att köpa som datorerat styr dropparna, dess storlek etc för att sedan kopplas till kameran och blixten, för "bara" ungefär 350 DOLLAR!!!

I denna maskin finns det matematiska beräkningar för att få en så kallad "krona" som på bilden i inlägget. Dropparna måste nämligen falla från en viss höjd, landa i ett fat med ett visst djup, storleken på dropparna och antalet måste vara på ett visst sätt och ordningsföljden likaså, viskositeten på vätskan på ett visst sätt, dessutom så måste allt ske inom en viss beräknad tid för att det hela ska lyckas! Så med de parametrarna så är det inte så konstigt att det tog strax över 1000 exponeringar för att fånga denna bild utan en datoriserad "droppräknarmaskin". Stort tack till min älskade Man, Niclas Prytz för utsökt ljussättnings hjälp :-)

Jag har inte tagit några nya bilder på mina vandrande pinnar än, men snart så! De är så söta :-)

Nu ska jag fortsätta att redigera en bild på ett par myror som jag började med igår kväll. Håller också precis på med en DVD kurs om Photoshop, väldigt svårt, men intressant och spännande att få se allt man kan göra i PS!

På återhörande inom kort!
//Helena

Kommentera gärna:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

  • Christer Houbaer » Nya droppar:  ”Hej Helena! Du har inspirerat mej och en gamal fotokompis att prova själva med d..”

  • Turid » Nya droppar:  ”Tycker dina droppbilder är makalöst fina!! Häftigt att se hur olika vätskor bete..”

  • jocke » Alone:  ”dropp bilderne såg riktigt bra ut ,,(vart får du alla ider ifrån=)”

  • Erik Koffmar » Alone:  ”Oj vilka fina myrbilder! Kul att jag hittat din blogg, hit kommer jag att återko..”

  • karin » Murphys lag:  ”Det var så mysigt att träffas! Tavlorna är riktigt fina!!! :) Kram Karin”

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln