Vistelse i ljuvliga Prag!

Hej och varmt välkomna åter!

Sist så berättade jag om mysiga Piteå, nu kommer, som utlovat en liten berättelse om ljuvliga Prag!

Jag hade redan innan hört så mycket gott om denna stad från min lillebror, Patrik Ström (som själv varit där många gånger). Allt gott han hade att säga om denna vackra stad visade sig att vara sant, med råge :-)

Allt var så makalöst vackert! Speciellt för en som jag, som älskar gammal arkitektur. Pragborgen, Dansande Huset, astronomiska uret, mini-Eiffeltornet i Petrín, Metronomen, benkyrkan i Kutna Hora, Judiska stadsdelen, floden och alla broar m.m…  Ögongodis och beundran vart än man vände blicken. Jag kände genast att, hit måste jag snart komma tillbaka till!

Första bilden som jag har i inlägget är ifrån en restaurang som serverade sina gästers dricka till maten på små vackra modelltågvagnar... :-)  Järnvägsrälsen slingrade sig genom hela restaurangen. Du beställde din dryck vid bordet, rätt som det  var så dök loket med följe upp med din dryck och stannade precis vid ditt bord. Tåget kom även och hämtade din disk efteråt :-)

Allt gott tills Vi hörs igen,
//Helena


 

Kommentera gärna:

Senaste inlägg

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln