Nu har jag äntligen fått hem en utav mina bilder tryckt på canvas. Måste säga att det var riktigt spännande och roligt att se bilden i så stort format. Jag har nu varit djärv och lagt ut tavlan till försäljning på Blocket! Se länken här 
Det ska bli spännande att se om någon potentiell köpare hör av sig... Jag tycker själv att den passar utmärkt att ha på väggen, bredvid julgranen matchandes dess färggranna kulor... ;)

Läs hela inlägget »

04:23

Godkväll!

Jag hade tänkt att skriva här i veckan men det har varit fullt ös medvetslös (nästan) gällande allt arbete inför utställningen, så jag har helt enkelt inte haft tid, men nu så :-)

Det blev väldigt stressigt mot slutet, fick sitta uppe sent varje kväll för att få allt klart, rama in bilder, fixa prislistor med mera. I fredags så blev jag uppe till 04:23 för att få klart det sista. Det var ganska kämpigt att hålla upp ögonen då, och ganska tungt att veta att klockan skulle ringa 06:45 för att hinna packa alla tavlor och vara på plats i restaurangen klockan 09:00. Men allt gick bra :-) så nu kan jag andas ut och hoppas på en positiv respons över tavlorna. Återkommer mer om det framöver.

Nu är det dock dags för att hoppa ner i sängen så man orkar komma upp i tid till arbetet i morgon.
På återhörande inom kort!

Allt gott,
Helena 

Läs hela inlägget »

Välkomna åter!

Nu på lördag den 1/10 2016 påbörjar min utställning "Den lilla världen" som pågår fram till den 1/1 2017.
Tavlorna finns att beskåda inne på restaurang Chutney som dessutom serverar härligt god vegetarisk mat.

Bilderna är alla makrofotografier och gestaltar bland annat säregna myrporträtt samt vackra och spännande formationer av vattendroppskollisioner. 

Det kommer även att gå att köpa bilder, inramade som oramade. Alla fotografier säljs i en begränsad upplaga om 1/50-50/50. Mer information om försäljning, pris med mera kommer inom kort.

Vill Ni se något unikt, missa inte tillfället att besöka restaurang Chutney där utställningen pågår under tiden 1/10 2016 - 1/1 2017. 

Se även evenemanget på facebook här

Allt gott så länge :-)
/Helena

Läs hela inlägget »

God kväll!

Nu har jag blivit med Instagram :-)
Har länge varit lite skeptisk i att gå med, men ångrar mig inte en sekund, det är ju hur roligt som helst :-D För Er som vill följa mig där klicka här

Jag har varit och hämtat min lilla utställning i Umeå och den 1:a oktober är det dags för nästa utställning som kommer finnas till allmän beskådan på restaurang Chutney till januari 2017. 

Läs hela inlägget »

Välkomna åter!

Utställningen är uppsatt och klar sedan några veckor tillbaka :-)  De 40 tavlorna kommer att pryda väggarna på Leia företagshotell fram till den 31 august. 2016.

Det var en mindre pärs att få till upphägningen med alla tavlorna, men tack vare min kära Mans hjälp fick vi till det riktigt snyggt. I bilden ovan kan man se några utav mina droppbilder till vänster i korridoren. För Er som vill se mer kän Ni kika in på denna länk där man kan se en liten filmsnutt från utställningen.

Jag har redan sålt ett par tavlor och fått mycket positiv respons gällande bilderna, det känns så roligt och gör all möda vi la ner mer än värd. Nu håller jag tummarna för en fortsatt positiv utveckling över sommaren.

Önskar Er alla en fortsatt härlig Midsommarkväll!
/Helena Flykt

 

Läs hela inlägget »

Välkomna tillbaka! :-)

Huja vad tiden går! Den går allt för fort tycker jag!
Har så, sååå mycket kvar att göra inför utställningen... 

På bilden här i inlägget, kan Ni se den lilla skörd jag av inramade bilder som jag och min Man lyckats ordna än så länge. 14 tavlor av 40, så stressen är ganska tung just nu...


Nu på torsdag morgon (05:00) så åker jag och min Man från Stockholm till Umeå för att börja förbereda inför vernissage på fredag, så allt måste vara klart innan dess.

Helgen som gick så har vi ägnat åt att välja och skriva ut bilder och igår började vi med att rama in. 
Jag trodde att det lättaste skulle bli att rama in, men ack så fel jag hade! Ikeas ramar är fina och ja, de är jättebilliga! Men huga, huga den stackare som ska rama in många bilder, då innersidan av ramen "fäller" på varje bild och passepartout. Kan inte ens räkna hur många bilder vi ramat in för att sedan för att rama om på grund av allt skräp som fäller från insidan av ramen. Inte alls kul!

Men, hur som helst, snart är det den stora dagen :-) Fredag klockan 15:00 börjar mitt första vernissage, det känns jättekul, pirrigt och spännande.

Återkommer innan färden till Umeå :-)

Allt gott,
/Helena Flykt
 

Läs hela inlägget »
Nu börjar det bli bråda dagar! Bara ett par veckor kvar tills jag åker till Umeå för att göra i ordning min allra första utställning. Det ska bli så spännande och roligt men det känns allt rejält nervöst också.

Håller som bäst på att välja ut bilder fortfarande, det är så svårt att sålla ut vilka man ska ta med och inte. Det är ju inte bara att välja bilder, sedan ska man välja passande ramar och passpatuer också. Ska man vara djärv och ha svarta ramar, eller köra på det säkra kortet med vita?

Det blir ungefär ett 30-tal inramade tavlor som jag ska hänga i korridorerna på Leia företagshotell i Umeå.
Vernissage blir det den 3:e juni 2016 klockan 15:00-17:00, alla är välkomna så klart, sedan kommer tavlorna hänga där under sommaren fram till sista augusti. 

Allt gott så länge,
/Helena
Läs hela inlägget »

Denna vackra fjäril lyckades jag föreviga när jag besökte Fjärilshuset på Haga här i Stockholm. Själv tycker jag det är svårt att få fjärilar se så vackra ut på bild som de gör i verkligheten, men just denna fjärilsbild tycker jag blev ett mycket vackert fjärilsporträtt.
 

Det har varit stiltje med både hemsida och mitt fotograferande alldeles för länge nu! Nu ska det dock bli andra bullar som det sägs... Jag har min första utställning inbokad och det känns jättespännande och nervöst så klart. 

Mina tavlor kommer att hängas på ett företagshotell i Umeå under perioden 3/6-31/8-2016. Jag berättar mer om detta inom kort.
 

Önskar Er alla en fortsatt härlig försommar,

/Helena Flykt

Läs hela inlägget »

Hej och varmt välkomna åter!

Sist så berättade jag om mysiga Piteå, nu kommer, som utlovat en liten berättelse om ljuvliga Prag!

Jag hade redan innan hört så mycket gott om denna stad från min lillebror, Patrik Ström (som själv varit där många gånger). Allt gott han hade att säga om denna vackra stad visade sig att vara sant, med råge :-)

Allt var så makalöst vackert! Speciellt för en som jag, som älskar gammal arkitektur. Pragborgen, Dansande Huset, astronomiska uret, mini-Eiffeltornet i Petrín, Metronomen, benkyrkan i Kutna Hora, Judiska stadsdelen, floden och alla broar m.m…  Ögongodis och beundran vart än man vände blicken. Jag kände genast att, hit måste jag snart komma tillbaka till!

Första bilden som jag har i inlägget är ifrån en restaurang som serverade sina gästers dricka till maten på små vackra modelltågvagnar... :-)  Järnvägsrälsen slingrade sig genom hela restaurangen. Du beställde din dryck vid bordet, rätt som det  var så dök loket med följe upp med din dryck och stannade precis vid ditt bord. Tåget kom även och hämtade din disk efteråt :-)

Allt gott tills Vi hörs igen,
//Helena


 

Läs hela inlägget »
loading...

Det var allt för längesedan som jag bloggade... Men bättre sent än aldrig som det sägs, så nu är det dags för ett nytt inlägg! :-D

Jag vill börja med att berätta lite om sommaren 2014  :-)

Först så åkte familjen upp till min Mans föräldrar i Piteå.
Vi bilade dit, över 80 mil (!), men det gick mycket bättre och snabbare än jag trott.

Färden gick sent på kvällen så barnen kunde sova i bilen på natten.
Vi ankom till Piteå 07:30 på morgonen. Där möttes vi av högsommarvärme och strålande solsken.
Jag och barnen gick direkt ner till sjön och fiskade en stund innan det vankandes ljuvlig frukost hos svärföräldrarna.

Dagarna som följde därefter var så härligt trevliga, mysiga, varma och goa som det bara kan bli. En av de sista dagarna, så åkte vi upp till mina svärföräldrars jättefina stuga, mitt ute i den underbara skogen i ingenstans (läs Tällträsk, makalöst härligt ställe) och fiskade hela dagarna.

Sista dagen fick vi många stora abborrar till barnens förtjusning.
Vikten låg mellan 700-900 gram på de granna abborrarna som Ni kan se i inlägget här. 
Nästföljande frukost så åt vi smörstekt abborre på hårdbröd.. Mumma!.

Alla bilder i detta inlägg är tagna av min Man, Niclas Prytz. Själv så har jag endast fotograferat lite fåglar den sista tiden, bilder som Ni kommer få se här i min blogg lite längre fram.

Men, jag har inte, INTE slutat att fotografera makro, myror och droppar! Inte alls! Bara det att jag haft en svacka fotografiskt så att säga. Men nu kommer jag åter med full kraft ;-)

Nästa sommarkul blev en liten resa ner till Prag med min älskade man Niclas. Mer om den resan kommer i nästa inlägg :-)

Allt gott till Er alla
//Helena 

Läs hela inlägget »

Senaste inlägg

Arkiv

Här finns jag också

Sidor som jag tycker om

Etiketter